Grattis Linn!!

Provjobb igen då. Den här gången blir det på två olika restauranger. Undrar hur det kommer gå, jag som aldrig jobbat som servitris förut. Igår fyllde Linn år! Lilla linnen pinnen har blivit stor nu. Stora firandet var i lördags. Då var vi ute jag, Linn, Camilla, Sabina, Simon, Sara och Liam. Så Igår gick vi och åt mat istället. Jätte gott var det. Men personalen måste trott att vi hade pimplat lite redan innan vi gick dit, för småtrötta som vi alla var efter en lång dag småfnittra vi inte bara utan garva som aldrig förr. Vi hade ju roligt i alla fall! Nu ligger jag och väntar på Linn som kommer hem närsomhelst nu, efter hennes provdag på en inredningsbutik i Notting Hill. Det jobbiga är att hon får inte svar förrns på Fredag eller Måndag. Så vi får väl ägna veckan åt att hitta lägenhet. Här kommer lite bilder från födelsedags middan.








Lets go O bar

Jag och Linn gick ut i Soho. Var från början tänkt att vara en chill pubhängar kväll. Men som de flesta spontana kvällar blev det lite mer än väntat. Det börja med att vi gick till en jätte mysig pub som vi var på i juni. När vi står vid baren kommer en tjej fram och börjar prata med oss. Och frågar vad vi uppskattar hos killar och om vi någon gång hade vågat gå raka vägen fram till en kille och börja prata. Men det är något som varken jag eller Linn skulle våga göra. Så hon bjöd in oss till en kurs som hon hennes kompis höll i, där tjejer ska våga mer. Men vi avstod. Men på något sätt måste Linn fixat sin egen kurs eller så hade hon bara tröttnat på och sitta och vara tredje hjulet till mig en kille som hade kommit fram för att prata. För när hon upptäcker att killen hon kikat på har rest sig upp för att gå, hoppar hon upp från stolen och rusar efter för att säga några ord. Vilket slutar i att vi båda hänger med till den tredje och sista puben, där vi stannar resten av kvällen. En äkta irländsk pub i chinatown. Eftersom att tunnelbanan slutar gå vid 12, var vi tvungna att ta nattbussen hem. Mellanlandade på Woody grill och åt kycklingrulle med pomme för att sedan traska hemåt och möta en räv som bor i vårat område, lite roligt att se den mitt i samhället. Cheers!

 
 
 
 


Frosen Yoghurt

Här med introducerar jag vår nya kategori "Tips". I Notting Hill på Portobello road finns det ett ställe där man kan köpa Frosen Yoghurt. Vi har blivit helt kära i denna frysta yoghurt som påminner väldigt mycket om glass. Det finns tre olika smaker och massa olika toppingar. Ett exempel är, passion yoghurten med kiwi, hallon och mussli topping. En mellan storlek kostar ungefär £4.85. Bee me heter det.   







muckar du med oss, muckar du med panini.


våran super coola uteliggar katt! sivan-style.


Lördags promenad i parken

sabinen är på besök så jag och sara, pigga som tuppen, hoppade upp på morgonen och drog med
oss sabina ut på en promenad i våran underbart fina park som ligger ett stenkast från vårat hus.

 
 


Nice

Starta dagen med två intervjuer på Starbucks coffé. Som båda ledde till en varsin provdag. Så imorgon ska jag börja 08.30 på Starbucks i Westfield och jobba tre timmar fram. Spännande. Kl. 15.00 börjar sedan mitt andra skift på Bond Street. Efter en riktig depp dag igår så känns den här dagen mycket bättre. Det är påfrestande att känna att pengarna rinner mellan fingrarna på en och man inte har någon inkomst. Speciellt när det är mat, hyra, tunnelbane kort, tvättmedel och allt annat tråkigt som ska betalas…. Jag håller tummarna för imorgon! Förhoppningsvis hinner jag med en lägenhets visning imorgon med. Ska ringa och fråga om vi möjligtvis kan flytta fram visningen till kl. 13.00 så att inte Linn behöver gå helt själv. Alltid skönt o ha någon att bolla idéer med. För antagligen jobbar Camilla imorgon med. Det är något som är riktigt spännande! Klockan är 21.52 och hon har inte kommit hem än. Så vi är skapligt nyfikna på hur det har gått. Om hon trivs med butiken, med arbetskamraterna, önskar det var jag som började jobba i en klädbutik. Starbucks jobben är båda på heltid och för dom är heltid 32 timmar. Men dom sa också att om jag var tillsäckligt stark och orkade med så kunde jag gärna få jobba 60 timmar om det skulle vara så. För det behövs alltid folk, man får hoppa in lite här och var i lite olika butiker om folk är sjuka och så. Skönt, idag tog jag en löparrunda i parken. Tog ut mig rätt rejält men det är skönt och få svettar ibland. Sen gjorde jag och Linn väldigt god köttfärssås, lyckades verkligen med den. När jag vänta på intervju nr.2 strosa jag omkring på Oxford Street och gick in på River Island J hitta då till min stora glädje ett par super fina skor. Jag har tidigare tittat på ett par jätte fina skor men som var alldeles för dyra, och dom här andra kosta ungefär hälften så mycket, och jag gillar dom bättre till och med! Plus att dom är mörkbruna så jag kan ha dom när jag provjobbar imorgon. Dom önskade helst att jag skulle ha svarta men det har jag inga så då var andra alternativet bruna, så det passar ju perfekt. Nu har jag och Linn legat och kollat på filmen Salt. Mycket bra film faktiskt. Den kan jag rekommendera, hände väldigt mycket oväntat i den.

     


London is shining on oss

Starta dagen med två intervjuer på Starbucks coffé. Som båda ledde till en varsin provdag. Så imorgon ska jag börja 08.30 på Starbucks i Westfield och jobba tre timmar fram. Spännande. Kl. 15.00 börjar sedan mitt andra skift på Bond Street. Efter en riktig depp dag igår så känns den här dagen mycket bättre. Det är påfrestande att känna att pengarna rinner mellan fingrarna på en och man inte har någon inkomst. Speciellt när det är mat, hyra, tunnelbane kort, tvättmedel och allt annat tråkigt som ska betalas…. Jag håller tummarna för imorgon! Förhoppningsvis hinner jag med en lägenhets visning imorgon med. Ska ringa och fråga om vi möjligtvis kan flytta fram visningen till kl. 13.00 så att inte Linn behöver gå helt själv. Alltid skönt o ha någon att bolla idéer med. För antagligen jobbar Camilla imorgon med. Det är något som är riktigt spännande! Klockan är 22.36 och hon har inte kommit hem än. Så vi är skapligt nyfikna på hur det har gått. Om hon trivs med butiken, med arbetskamraterna, önskar det var jag som började jobba i en klädbutik. Starbucks jobben är båda på heltid och för dom är heltid 32 timmar. Men dom sa också att om jag var tillsäckligt stark och orkade med så kunde jag gärna få jobba 60 timmar om det skulle vara så. För det behövs alltid folk, man får hoppa in lite här och var i lite olika butiker om folk är sjuka och så. Skönt, idag tog jag en löparrunda i parken. Tog ut mig rätt rejält men det är skönt och få svettar ibland. Sen gjorde jag och Linn väldigt god köttfärssås, lyckades verkligen med den. När jag vänta på intervju nr.2 strosa jag omkring på Oxford Street och gick in på River Island! hitta då till min stora glädje ett par super fina skor. Jag har tidigare tittat på ett par jätte fina skor men som var alldeles för dyra, och dom här andra kosta ungefär hälften så mycket, och jag gillar dom bättre till och med! Plus att dom är mörkbruna så jag kan ha dom när jag provjobbar imorgon. Dom önskade helst att jag skulle ha svarta men det har jag inga så då var andra alternativet bruna, så det passar ju perfekt. Nu har jag och Linn legat och kollat på filmen Salt. Mycket bra film faktiskt. Den kan jag rekommendera, hände väldigt mycket oväntat i den.


you've got a friend in me.

hi friends and family, Linn här! det är väl på tiden att jag skriver några rader här om vad som händer mig. kan börja med att säga att ingen, då menar jag INGEN, kan stava eller uttala mitt namn. folk har bland annat stavat mitt namn Len & Rlynn. Vi trivs allihopa här som fisken i vattnet och är just nu på jakt efter en egen lägenhet. var och tittade på fem st idag, men ingen känns riktigt rätt. vi har våran dröm lägenhet mitt framför fötterna, men den är för dyr för att bara vi tre ska bo tillsammans så det går inte ihop sig riktigt och ingen av oss vill bo med en helt främmande person. vuxenpoängen är i fullgång iallafall, då vi går runt och köper saker till våran lägenhet, köpte bland annat en kräm-vit antik fågelbur som vi tänkte hänga upp och sätta stora fina ljus i.

Var på den värsta intervjun i mitt liv i tisdags på en affär som heter Fussy Nation, managern var en av de värsta personerna jag mött, jag fick jobbet men vill verkligen inte jobba för någon som beter sig på det sättet han gjorde. Fick även ett jobberbjudande på New look på oxford street, men det var bara part-time så jag tackade nej. men på torsdag ska jag på ytterligare en intervju på en inrednings affär i notting hill/portobello road! kan vara bland den finaste butiken jag varit inne i, så jag håller tummarna.

Det är exakt en vecka kvar tills jag fyller 20år, känns lite konstigt att inte fira den med familjen, men ska bli kul att köra all-in på lördag med våra vänner här. vi har pratat om att gå ut på olika ställen i camden, så vi får se vad som händer. Nu ska vi tända alla ljus vi har i rummet och se på en film och mysa en sista gång innan camilla börjar jobba imorgon!

Lite bilder från diverse dagar & kvällar vi haft under veckan;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

söndag

Westfield idag. Jag och Linn var och lämna in CV på Esprit, Disney leksaksbutik, Starbucks coffe och Republik. Denna "shoppingen" tar kål på mig. När man har pengar hittar man inte speciellt mycket men när man inte har pengar så hittar man allt. Och när man dessutom bor i London, går runt på oxfordstreet och i westfield shopping center och går in i alla butiker för att söka jobb så är det riktigt jobbigt. Det kliar konstant i fingrarna.... Men däremot trodde jag aldrig man kunde bli så glad för nya gardiner :P Mina CV:n tog slut idag 31 stycken CV:n men inget jobb. Jag börjar bli rätt frustrerad vid det här laget. Jag vill ha ett jobb nu! och när man köpte tunnelbanekort idag för £116 känner man hur pengarna börjar rinna iväg. Idag blir det till o äta lite leftovers.

Efterlängtat besök

Idag har vi gjort den efterlängtade shoppingen som alla längtar efter när dom flyttat hemifrån. Nämligen IKEA!!! Det blev som vanligt lite mer än vad vi räknat med, men så fint! En golvkruka med plast blommor i lila ton. Ljus lyktor (som även funkar som glas!), doft ljus, Ljuslyktor att hänga i fönstret, en as cool växt "castanospermum" och kruka till det och sist men inte minst våra snygga lila gardiner! Alltihopa för en summa på £79. Ett riktigt lyft för vårt rum!

The best is yet to come.

Hej nära & kära, släkt & vänner - Camilla här! :} Klockan är strax elva och jag & Linn sitter och myser i vår mega säng (våra tre enkelsängar som vi satt ihop till en!), lyssnar på musik och äter pistage nötter. Sara har övergett oss för våra housemates och sitter inne i vardagsrummet och ser på tv med dem.

Vi har det toppen här i London! Allt flyter på bättre än jag väntat till & med och den stora frågan just nu är om vi ska stanna här i huset en månad till eller om vi ska börja leta efter något eget istället. Vi har funderat på det fram & tillbaka ett tag nu men ännu inte kommit fram till något. Innan Lördag har vi antagligen bestämt oss iallafall, för då ska hyran betalas och stannar vi en månad till blir den £15 mindre. Vi får fundera ett par dagar till helt enkelt! I helgen har vi förövrigt planerat att hitta på någonting roligt! Innan jag börjar jobba på Tisdag och allt.. Yessss! JAG HAR FÅTT JOBB. Jag gick in med mitt cv i klädbutiken Pull&Bear på Oxford street i Måndags, och när jag gick ut hade jag fått ett heltids jobb. Häääärligt! Lite nervös känner jag mig, men galet förväntansfull och glad på samma gång såklart.

Imorgon ska vi ta en tripp till IKEA tänkte vi. Sara ska söka jobb och så ska vi titta på lite fint småplock vi behöver inhandla. Ljushållare att hänga i fönstret till exempel! :}


Här kommer en bildbomb från diverse olika saker vi hunnit med hitills. Enjoyyy!


MAAAT


Var och åt världens godaste mat! Kan vara bland det godaste jag ätit :D
Pastilla: Kyckling med honung och nötter och nånslags friterat bröd runt,
Med honung, florsocker och kanel på tallriken med couscous och russin till


Rummet




Så här fint blev vårat rum efter att vi varit och köpt påslakan och sängkläder.